Toata lumea vrea sa ajunga in rai, dar nimeni nu vrea sa moara

Cum sa fii in stiguranta pe timp de iarna cand esti la volan

1. Verificaţi maşina înainte de sezonul rece şi echipaţi-o cu anvelope de iarnăAutomobilul trebuie verificat (baterie, ştergătoare, sistem de încălzire, frâne, bujii etc), chiar dacă aceasta nu pare a avea vreo defecţiune tehnică. Mai mult, aşa cum şi obligă şi legea, şoferii trebuie să echipeze maşina cu cauciucuri de iarnă sau mixte, însă acestea din urmă nu sunt la fel de eficiente pe zăpadă.2. Nu plecaţi la drum nepregătiţi

Fiecare şofer trebuie să aibă în maşină saci cu nisip, lanţuri antiderapante şi trusa de urgenţă. Mai mult, conducătorii auto trebuie să se asigure că au în portbagaj haine groase, pătură şi apă, pentru situaţia în care ar putea rămâne înzăpeziţi.


3. Faceţi plinul rezervoruluiEste indicat ca în timpul sezonului rece să nu vă zgârciţi când circulaţi pe distanţe lungi şi să facţi plinul maşinii cu combustibil pentru a avea căldură cât mai mult timp în cazul în care rămâneţi înzăpeziţi.4. Adaptaţi viteza la condiţiile meteo

De multe ori, şoferii uită că zăpada poate fi cel mai aprig duşman şi calcă prea mult pedala de acceleraţie.  Daca este viscol, ninge sau aluneca pe jos, aceasta trebuie sa fie minima si trebuie sa se pastreze distanta ceva mai mare intre masini.

5. Folosiţi frâna de motor

Şoferii sunt sfătuiţi să folosească mai mult frâna de motor pentru a nu derapa pe zăpadă. Aceasta reprezinta procesul prin care în momentul in care şoferul ia piciorul de pe acceleratie şi schimbă într-o treaptă inferioară se efectuează o franare mai lentă (automata), datorită compresiei din cilindrii motorului care franeaza masina.

yohin yohin

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box